Denk je er weleens over om het onderwijs in te gaan?
Esprit Scholen heet je van harte welkom op één van onze scholen.
We bieden een prachtig zij-instroomtraject en we ondersteunen en faciliteren je graag, als je er over denkt deze mooie stap te nemen.
Na een intake-gesprek bij 1Loket voor Zij-instromers doe je mee aan een zg, ‘Crash Course’, waar je in 10 dagen ondergedompeld wordt in de wereld van het onderwijs. Haal je je geschiktheidsonderzoek, dan start je op éen van onze scholen het ‘Werkervaringstraject’: gedurende 3 maanden ga je aan het werk voor de klas, ondersteund door een directe collega, de opleider en een bovenschoolse coach. Als je aan het eind van dit traject je assessment haalt, kan je beginnen aan je twee-jarige studie aan de HvA, waarbij je op de school van je keuze aangesteld wordt als Zij-instromer in Beroep voor 2,5 dag + een betaalde studiedag. Zo leer je direct op de werkplek, maar heb je ook tijd om te studeren. Als je het getuigschrift hebt behaald ben je volledig bevoegd als leraar voor het primair onderwijs.
Crash Courses bij Esprit 2023-2024:
- 17 november - 27 november 2023
- 26 januari - 5 februari 2024
- 24 mei - 3 juni 2024
Dit hele traject wordt bekostigd uit het Noodplan Lerarentekost Amsterdam. Een geweldige kans voor jou én voor het Amsterdamse onderwijs.
Velen gingen je voor!
Wat zijn voordelen wanneer je bij Esprit komt werken?
- je krijgt voor minimaal 0.6 FTE een aanstelling + 1 betaalde studiedag p.w.;
- de bekostiging en begeleiding van je studie is gegarandeerd;
- je maakt gebruik van de bestaande begeleidingsstructuur op de school en via de stedelijke coachpool;
- de begeleiding wordt uitgevoerd door gekwalificeerde begeleiders;
- je kan deelnemen aan de clusterbijeenkomsten met andere zij-instromers binnen Esprit om kennis en ervaringen met elkaar te delen.
Blijkt uit het geschiktheidsonderzoek, dat je nog niet in aanmerking komt voor het traject zij-instroom in het beroep? Dan kunt je in gesprek met de lerarenopleiding en de betrokken school over andere mogelijkheden. Mogelijk kun je op een andere manier een onderwijsbevoegdheid behalen, bijvoorbeeld via een deeltijd lerarenopleiding. In overleg met de lerarenopleiding kunt je bekijken welke manier het beste bij u past en of je voor bepaalde onderdelen een vrijstelling kunt krijgen.